Pansarhistoria

För den som är intresserad att förkovra sig mer kring svenska pansarhistoria finns flera möjligheter, några står ut ur mängden.

Svensk PansarHistorisk Förening – SPHF

En ideell förening för alla pansarintresserade. Aktiv sedan 1974 med huvudsakligt syfte att främja intresset för pansarfordon och övriga militärfordon genom forskning, publicering av medlemstidning och böcker samt sammankomster.

Arkivet, föreningens hjärta, finns i Hässleholm, med unikt material som tiotusentals bilder, dokument och skrifter.

Föreningens tidskrift Pansar utkommer med fyra nummer årligen med pansarrelaterat innehåll från tidigt 1900-tal till nutid. Rikligt illustrerad med unikt fotomaterial. Pansar ingår i medlemskapet. Hemsidan, www.sphf.se, har fordonsfakta på svenska pansarfordon, nyheter och artiklar.

För den pansarintresserade som vill träffa likasinnade anordnas Pansarträffar årligen för att mötas och snacka pansar i samband med olika aktiviteter eller studiebesök.

För mer information se: sphf.se

Arsenalen, Sveriges försvars­fordons­museum

Att läsa om pansarfordon är en sak, men att se och komma närma dem på riktigt ger ytterligare en dimension. Skandinaviens största museum i sitt slag med en unik utställningen av pansarfordon. Främst svenska, men även intressanta utländska fordon finns att beskåda. Den tekniska och militära utvecklingen från 1900-talets början till idag visas i en levande utställning.

Tillfälliga utställningar och evenemang kompletterar och en guidad visning rekommenderas för den som vill ta del av initierad kunskap.

Uppvisningsdagar är ett gyllene tillfälle att ta del av fordon i rörelse, inte bara se, utan också höra mullret och känna vibrationerna.

Arsenalen finns beläget utanför Strängnäs.

För mer information se: arsenalen.se

Din varukorg1
-
+
Delsumma
385 kr (inkl. moms)
Fortsätt handla
1