Recensioner

Intresserad av hur andra, som redan läst Pionjärtiden, 1918–1936, upplever boken? Läs mer nedan.

Har du läst den själv, lämna gärna en recension så kan andra lättare avgöra om boken kommer att passa dem. Och vi lära oss göra ännu bättre böcker.


Pionjärtiden, 1918–1936

4,8
Rated 4.8 out of 5
4.8 av 5 (baserat på 23 recensioner)

Recensioner

Rekommenderas!

Rated 5 out of 5
2023-04-12

Aldrig har jag läst en så detaljerad bok om pansarvapnets födelse i Sverige. Boken bygger på ett omfattande forskningsarbete vilket levandegörs genom ett strukturerat berättande som levererar läsaren inlevelse och förståelse för; när, hur, och varför. De personliga kommentarerna från de som var med, tillsammans med de många unika bilderna, är en historisk skatt. Varje kapitel följs av källhänvisningar som, tillsammans med bildkällsförteckning och omfattade personindex, inte bara kvalitetssäkrar spårbarheten utan möjliggör fördjupat lärande som forskande.

Jag läste Boken med stor behållning och rekommenderar den varmt.

Kent

Strvplutch

Kent

Historisk mycket intressant

Rated 5 out of 5
2023-03-11

Har inte läst boken helt ut ännu, men hitintills funnit den historisk intressant med mänga intressanta detaljer. En bra bok.

Rolf

Ett otroligt arbete som lett till en mycket läsvärd bok

Rated 5 out of 5
2023-03-11

Jag har levt med ett intresse för stridsfordon och arbetat inom branchen i 60 år.

P2 1960, PKAS P1, KS Karlberg, PS, MHS AK, MHS ATKV, P1, FMV Stridsfordon 8 år, P10, Fst, AFCEA, Kkrva, Bofors, Hägglund, CelsiusTech, Technet Baltic och slutligen Totalförsvar Öland. Hade en Strv 122 på Öland 2022. Första stridsvagnen på Öland någonsin. Varför allt detta?

Jo den här boken fyllde en lucka i min erfarenhet. En fantastiskt väl genomarbetad bok. Ett omfattande arbete med källgranskning och väl dokumenterat med ett rikt bildmaterial.

Också intressant att läsa om det tyska intresset under mellankrigstiden.

Väntar naturligtvis på nästa bok.

Köp av Pionjärtiden kan varmt rekommenderas.

Berne

Intressant och lärorik läsning

Rated 5 out of 5
2023-03-10

En mycket välskriven och lärorik genomgång av den svenska pansarhistoriens första 18 år. Ser verkligen fram emot nästa del av historien.

Lars

Läsvärt med plus

Rated 4 out of 5
2023-03-10

Fått en större inblick hur pansarvapnet skapats och hur mycket arbete som ligger bakom av några engagerade personer som insåg at detta är framtiden. Man blir lite förvånad att högre befattningshavare (militärer som politiker) inte mer följde med i dåtidens utvecklingen (kan även inbegripa dagensutveckling som går snabbare och snabbare).

Anders

Lämna recension

Om du läst Pionjärtiden, 1918–1936 skulle vi verkligen uppskatta att ta del av vad du tyckte.
Tack på förhand!